Beschrijving

Hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw met lage, losse bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een gekasseid erf. Ten noorden, aan de straat, afsluiting van het erf door middel van muur en gietijzeren hek. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken.

Ten noorden van het erf, boerenburgerhuis van drie traveeën met dubbelhuisopstand + rechts twee opkamertraveeën (nok parallel aan de straat). Getoogde muuropeningen, behouden houtwerk met T-indeling onder meer luiken; rondbogige heiligennis in omlijsting van gesinterde baksteen. Bouwnaden in de linker zijgevel wijzen op aanpassing of vernieuwing van de bedaking.

Ten oosten, dwarsschuur (nok loodrecht op de straat). Ten westen, stalling met geïncorporeerd bakhuis en voederkeuken.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol