• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw van zes traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat); links, vernieuwde winkelpui. Met schijnvoegen gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel op arduinen sokkel. Horizontale gevelgeleding door middel van geprofileerde kordonlijst en gootlijst op consoles. Rechth. muuropeningen, op de begane grond met afgeschuinde bovenhoeken. Houtwerk uit de jaren 1920 onder meer decoratieve roedeverdeling in de bovenlichten; deels beglaasde art-decogetinte deur met smeedwerk.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol