Dorpswoning met werkplaats

Beschrijving

Laag huis uit het vierde kwart van de 19de eeuw / eerste kwart van de 20ste eeuw; voortuintje afgezet door middel van laag bakstenen muurtje, buisleuning en -poortje uit de jaren 1930. Dubbelhuis van drie traveeën + rechts verbouwde poorttravee onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Met schijnvoegen gecementeerd parement boven grijsbeschilderde arduinen plint. Rechthoekige muuropeningen in een grijsbeschilderde vlakke omlijsting met druiplijst. Bewaard houtwerk met T-indeling en persiennes; beglaasde deur onder bovenlicht met art-decogetint glas in lood. Achtergelegen vijfbeukig bedrijfsgebouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, naar verluidt voormalig timmermansatelier. Rode baksteenbouw, raekemdaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol