Boerenarbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuizen

Beschrijving

Lage boerenarbeidershuizen uit het vierde kwart van de 19de eeuw / eerste kwart van de 20ste eeuw. Respectievelijk drie en vier traveeën + links poorttravee onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Rode baksteenbouw verlevendigd door middel van korfboogfries, banden en strekken van gele baksteen. Heiligennis in omlijsting van gesinterde baksteen in de rechter zijgevel. Getoogde muuropeningen, vernieuwd houtwerk. Bij nummer 181, aanleunende haakse keuken. Bij nummer 183, achterliggende schuur en stal (nok parallel aan het huis).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Van het ensemble boerenarbeiderswoningen (nummers 181-183) is de linker woning met achterliggende schuur en stal (nummer 183) gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Alleen de rechter woning (nummer 181) is bewaard.

Auteurs: Jacobs, Els