Station Westrozebeke

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Station Westrozebeke

Beschrijving

Voormalig station op de in 1873 aangelegde lijn Torhout-Ieper, sinds 1950 beperkt tot goederenverkeer, en heden sporadisch nog gebruikt voor de kazerne in Houthulstbos. Bewaard decoratief betonnen hekwerk.

Recent gerenoveerd station uit de jaren 1920, nu gemeentelijke ontmoetingsruimte. Laag roodbakstenen gebouw op sokkel van baksteen en arduin, onder onderbroken pannen wolfsdaken (nok parallel aan de straat). In rechter zijgevel, opschrift "westroosebeke". Gekoppelde getoogde muuropeningen; vernieuwd houtwerk. Rechts van het stationsgebouw, voormalig toilettenblokje (?) onder zadeldak (nok loodrecht op de straat).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol