Hoeve De Wildeman

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Wildeman

Beschrijving

Voormalige afspanning "De Wildeman" cf. opschrift in puilijsten, uit de jaren 1920; tot ca. 1941 aan stopplaats van de tramlijn Roeselare-Langemark. Lage U-vormige hoeve rondom binnenerf; huis, schuur en stalling resp. ten Z., W. en O. Rode baksteenbouw; deels afgewolfde, snijdende zadeldaken (mechanische pannen). Afgeschuinde hoektrav. met dichtgemetselde deur, oplopend in dakvenster onder geknikt zadeldak; aan de Westrozebekestraat, opkamertrav. met getralied keldervenster. Muuropeningen onder latei van simili-steen en getoogde ontlastingsboog met druiplijst. Deels naar oud model vernieuwd houtwerk, luiken. Aan de straat, korfbogige schuurpoort en lichtgleuven.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol