Den Schilt van Vrankrijk

Beschrijving

Burgerhuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (leien). Bepleisterde en beschilderde, neoclassicistische lijstgevel met rechthoekige vensters in verkleinende ordonnantie, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Rechthoekige poort in een vlakke omlijsting uit natuur- en hardsteen in de linker travee. De bepleisterde en beschilderde achtergevel toont duidelijke sporen van traditionele bak- en zandsteenbouw uit de 16de eeuw, onder meer: hoekstenen, steigergaten en een holronde daklijst. Verder rechthoekige vensters met uitgeholde dagkanten.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine