Heilig Hartkerk

Gemeente Ingelmunster
Locatie Bruggestraat 321, Ingelmunster (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Ingelmunster (adrescontroles: 06-11-2007 - 06-11-2007).
  • Inventarisatie Ingelmunster (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 20-09-2001).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Heilig Hartkerk

Beschrijving

Heilig Hartkerk van 1963, naar ontwerp van C. Vastesaeger (Assebroek), sinds kort in gebruik als schoolrefter. Exponent van de strakke, eenvoudige strekking binnen de toenmalige religieuze architectuur zie het balkvormig volume met betonskelet ingevuld door middel van glazen en bakstenen wanden. Ten noorden, vrijstaande skelettoren of 'campanile' met ijzeren kruisbekroning. Geen vermeldenswaardige interieurelementen. Voor de kerk, bronzen beeldje op bakstenen sokkel van de "Memmer" (1991), een plaatselijk folkloristisch figuurtje.

• ROOSE-MEIER B., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen, Provincie West-Vlaanderen, Roeselare en Torhout, Kanton Izegem, Brussel, 1976-1978, p. 14.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick & Vanneste, Pol