erfgoedobject

Café In de Groene Wandeling

bouwkundig element
ID
51204
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/51204
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Nummer 107. Voormalig café "In de Groene Wandeling" zie opschrift in het vloermozaïek van het portaal: een café "In de Wandeling" aan de Bruggestraat wordt reeds in de bevolkingsregisters van 1890 vermeld. Hoekhuis uit de jaren 1930 in de lijn van de nieuwe zakelijkheid, gesigneerd "Raf Gellynck Architekt Brugge"; twee bouwlagen onder plat dak met afboording door middel van leipannen. Afgeronde hoektravee met uitgespaard portaal tussen penanten van bruine keramiektegels. Rechthoekige vensters, op de begane grond gevat in spaarveld van dito tegels, op de bovenverdieping opgenomen in een omlopend register.

Links aansluitend, nummers 103- 105, verbouwde eenheidsbebouwing uit de jaren 1930 mogelijk naar ontwerp van dezelfde architect. Twee bouwlagen onder plat dak; typerende over de bouwlaag doorlopende erkers en bekleding van de tweede bouwlaag met mechanische pannen.

  • VERSCHEURE A., Ingelmunster na de Franse Revolutie, Ingelmunster, 1999, p. 319.

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C. & VANNESTE P. met medewerking van TANSENS A. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kantons Hooglede - Izegem - Lichtervelde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Café In de Groene Wandeling [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/51204 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.