• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis met jaarsteen "1894" in cementtegels; deurplaat met opschrift "Joz. Vandekerckhove burgerlijk ingenieur beton en bouwwerken" zie het ertegenover gelegen bedrijf (nummer 54). Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Rode baksteenbouw; gebruik van arduin voor plint, onderdorpels en sluitstenen. Gevelgeleding door middel van de doorgetrokken onderdorpels en de friezen van cementtegels (onder de kroonlijst verwijderd). Getoogde muuropeningen; benedenvensters met persiennes. Deels beglaasde deur met ijzeren smeedwerk. In de rechter zijgevel, rondboogvenster met metalen roedeverdeling en heiligennisje in omlijsting van gesinterde baksteen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol

De deurplaat met opschrift is verdwenen.