Villa Rust na arbeid

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Rust na arbeid

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Rust na arbeid", zie gevelsteen van 1945, naar ontwerp van E. Allewaert (Izegem), nog enigszins in de lijn van de interbellumarchitectuur. Dubbelhuis met parement van oranje baksteen en gebruik van witte simili-natuursteen voor muuromlijstingen. Bepalende gebogen hoektrav. met drielichten. Glas-in-loodbovenvensters. Licht inspringend portaal met bordes; bekroond door balkon met buisprofiel.Traditionele plattegrond. Links, voormalige venstertravee verbouwd tot garage. Naar verluidt achterin liggende voormalige schoenfabriek "Vandeputte".

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 77/ 1945.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol