Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Kasteelstraat. Hoekpand mogelijk met oudere kern, volgens bouwplan aanpassing van parement in 1928, zie hoektravee en winkelpui. In 1940, na granaatinslag, aanpassing van plattegrond en interieur, naar ontwerp van Carlos Beyaert (Izegem). Met schijnvoegen gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel van drie + twee traveeën, waartussen een afgeschuinde hoektravee oplopend in hoger opgetrokken schermgevel die de kroonlijst doorbreekt; arduinen plint. Hoektravee gemarkeerd door driezijdige erker en aansluitend balkon met gesloten borstwering. Verdiept, geprofileerd portaal; rondboogdeur met gezandstraald glas; apothekerssymbool: kelk met slang.

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 24/ 1928, 70/ 1940.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol