Beschrijving

19de-eeuwse hoeve aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (1843), met grosso modo zelfde opstelling; losse, lage bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom een deels begraasd en deels bekiezeld erf. Noordelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek tussen gecementeerde bakstenen pijlers. Ten oosten, moestuin en huisweide gescheiden door beukenrij. Moestuin aan de straat afgezet door beuken en haag. Baksteenbouw onder pannen zadeldaken.

Ten noorden van het erf , woonhuis + stalvleugel; gepikte plint; ten dele aangepaste muuropeningen.

Ten westen, schuur; zijgevels met fraai windbord en verticale asemgaten. Rechts, lager aanpalende schuurvleugel met verlaagd aandak; sterk overkragend zadeldak op daklijstbalken; zijgevel met muurnisje. (Kon niet bezocht worden).

Bron: DE GUNSCH A., METDEPENNINGHEN C. & VANNESTE P. met medewerking van TANSENS A. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Roeselare, Kantons Hooglede - Izegem - Lichtervelde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 17n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol