Pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Nr. 13. Pastorie. Vrijstaand huis van 1876, doch met latere cementering, gelegen ten Z. van de kerk; te midden van ommuurde tuin. Reeds aangegeven bij A. Sanderus (1641). Oorspronkelijk achterin gelegen met omwalling, gevoed door de Pastoriebeek. Dubbelhuis van acht trav. en twee bouwl. onder geknikt schilddak (n // straat, pannen en leien); geometrisch uitgewerkte schouwen. Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel op arduinen plint; houten kroonlijst. Deurtrav. oplopend in dakvenster met afgeronde top; ijzeren kruis; rondboogvenster. Muurnis met recent St.-Tillobeeld; kopie van het altaarbeeld. Getoogde muuropeningen in geprofileerde omlijsting. Gelijkaardige zij- en achtergevel; achtergevel met aanleunend rechth. volume onder pannen schilddak.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol