• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Nr. 3. Rijwoning van 1931, n.o.v. A. Spriet (Izegem), i.o.v. schoenfabrikant F. Bral. Enkelhuis van drie/twee trav. en drie bouwl. onder plat dak. Bakstenen lijstgevel op arduinen sokkel; verzorgd metselwerk o.m. voor. fries en borstwering. L.trav. gemarkeerd door bow window op console met aansluitende bakstenen balustrade en centrale ijzeren borstwering. Rechth. vensters onder latei en druiplijsten; vernieuwd schrijnwerk. Deels beglaasde en getraliede vleugeldeur. Traditionele enkelhuisplattegrond met "vestibule", "trapzaal" en bordestrap en enfilade van "ontvangplaats", salon en "eetzaal".

Referentie(s)

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol