Hoekhuis in traditionele stijl

Beschrijving

Traditioneel breedhuis op de hoek van Keizerstraat en Paternosterstraat, dat in kern minstens opklimt tot de 17de eeuw. Het pand werd als eigen woning gerestaureerd naar een ontwerp door de architect Georges Gilliot uit 1972. Opnieuw gerestaureerd tot het huidige uitzicht in 2012.

Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de Keizerstraat, pannen). Lijstgevel met wit gekaleid bak- en zandstenen parement verankerd door muurankers met gekrulde spie; bakstenen sokkel met een zandstenen afschuining. Rechthoekige vensters met kwartholprofiel en vernieuwde hardstenen lateien en lekdrempels. Rechthoekige deur in een recente hardstenen omlijsting in de laatste travee. Hardstenen straatnaambord. Verankerde, blinde zijgevel, aangepaste trapgevel met links acht treden. Verder in de Paternosterstraat verankerde lijstgevel van drie traveeën en twee tot drie bouwlagen onder zadeldaken met aandak (nok parallel aan de Paternosterstraat, pannen). Getrapt dakvenster van drie treden met schouderstukken en een topstuk, geopend door een rechthoekig venster met kwartholbeloop, een latei op korbelen en een druiplijst. Overhoekse baksteenfries onder de kroonlijst. Rechthoekige vensters in de twee rechter traveeën, op de begane grond in hardstenen omlijsting; in de hoger opgaande linker travee rechthoekige poort en twee bewaarde kloosterkozijnen.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine