Borstelfabriek en woonhuis

Nr. 129-131. Voormalige borstelfabriek "Etablissement Genson & Cie", met bijhorende woning.

Deels vrijstaande villa met afzonderlijke garage l., opgetrokken in 1936 n.o.v. C. Beyaert (Izegem). Art-decogetint, cf. bolelement, bakstenen dubbelhuis met puntgevel onder hoogopgaande pannen zadeldaken (mechanische Vlaamse pannen). Rechth. vensters met vernieuwd schrijnwerk. Overluifeld portaal; bordes en bovenlicht. Toegang leidt naar vestibule en centraal trappenhuis, waarrond de verschillende kamers gegroepeerd zijn.

L. ervan, voormalige fabrieksgebouwen, waarvan de oudste gebouwen vlg. bouwplan dateren van 1931, n.o.v. A. Spriet (Izegem); de pannnen sheddaken worden opgevangen door pilasters opgenomen in de bakstenen zijgevels; latere uitbreidingen in 1936 in 1941, n.o.v. C. Beyaert. Vermeldenswaardig is de behouden bakstenen schoorsteen.

Referentie(s)

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol