Eclectische brouwerswoning

Beschrijving

Nr. 29. Eclectisch enkelhuis van drie en twee trav. en twee bouwl. onder mansardedak (n // straat, leien en pannen); dakkapel; jaarsteen 1929 cf. gevelsteen en vlg. bouwplan n.o.v. A. Spriet (Izegem), i.o.v. J. Rosseel (brouwer). Voorgevelparement van witgeglazuurde baksteen geaccentueerd door arduinen sierelementen; art-deco-inslag cf. verzorgd metselwerk en hoger opgetrokken hoekpenanten. R.venstertrav. oplopend in een puntgevel met gestileerde klimmende fries.; halfronde erker met gekoppelde vensters en arduinen tussenstijlen; aansluitend balkon van de zolderverd. Deurtrav. gevat in spaarveld met muizentandfries; getoogde deur met glas-in-lood in het bovenlicht.

Referentie(s)

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol