Neoclassicistisch woonhuis

Beschrijving

Nr. 10-12. Neoclassicistisch getint winkel-woonhuis met XIX-kern; in 1906 verhoogd met één bouwl., n.o.v. C. Mullie-Clement (Izegem). Toen nog twee burgerwoningen van in totaal zeven trav. en drie bouwl. onder pannen zadeldak. Horizontaal gelede lijstgevel door schijnvoegen, kordonvormende onderdorpels en geprofileerde kroonlijst met tandfries. Rechth. muuropeningen in geprofileerde omlijsting met uitgewerkte sluitsteen. Nr. 12. Getypeerd door winkelpui van 1931, n.o.v. L. Verstraete (Izegem); eclectische, neobarokke vormgeving cf. gestileerd gebroken fronton en bekroning van de hoekpilasters; gewijzigde deur. Nr. 10 met latere winkelpui.

Referentie(s)

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol