Personeelswoningen bij borstelfabriek

Beschrijving

Twee woonhuizen van 1901 behorend bij de borstelfabriek, en met achterin gelegen bedrijfsgebouwen. Bakstenen lijstgevels van elk drie traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak. Horizontale gevelbelijning door overhoekse muizentandfries en druiplijst. Deels behouden schrijnwerk, zie benedenvensters met uitgewerkte naald (nummer 27).

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 7/1897-1898, 8/ 1899-1902.
  • ROOSE Cl., Industriële inplantingen te Izegem, 1830-1914. Methodologische en heuristische benadering van de industriële archeologie. Onuitgegeven licentiaatsverhandeling, Rijksuniversiteit Gent, 1974-1975, 6 dln., p. 46-49.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol