Magazijn, remise en paardenstal

Beschrijving

Nr. 12. Voormalig, magazijn, remise en paardenstal cf. bouwplan, in 1903 gebouwd i.o.v. fabrikant Vandekerckhove. Twee brede poorttrav. en twee bouwl. onder zadeldak ( n // straat, Vlaamse pannen). Lijstgevel van donkere baksteen doorbroken door centrale trapgevel; arduinen dekstenen, onderdorpels, sluitstenen en kraagstenen. Rondboogpoorten op de begane grond. Korfbogige muuropeningen op de bovenverd.; bewaard houtwerk.

L., twee aansluitende diephuizen met trapgevel van 1913, n.o.v. C. Spriet (Izegem), afwijkend van bouwplan. Blinde rondboogfries verlevendigd door witte sierbaksteen; aangepaste muuropeningen. Muurkapel.

Referentie(s)

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol