Beschrijving

Voormalige hoeve met 19de-eeuws uitzicht, aan de straat afgezet door bakstenen muur met centrale poort. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) met grosso modo zelfde opstelling.

Hoeve met lage, losse bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom het voormalige erf, thans siertuin met geometrische aangelegde grasperken en bekiezelde paadjes; gekasseide stoepen. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken (mechanische pannen).

Ten noorden, boerenhuis met oude kern, zie jaartal 1762 en naam van opdrachtgever: m heere ia ghesquire in kerfsneetechniek aangebracht in de balkslof van de huidige woonkamer. Opnieuw gevoegde lijstgevel van vier + vier traveeën. Getoogde vensters; luiken; vier dakkapellen met overstekende dakrand, windborden en makelaar naar patroon uit de laat 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw .

Ten oosten, voormalige dwarsschuur van 1925, naar ontwerp van V. Coppens, zie arduinen gevelsteen in rechter zijpuntgevel met getrapte fries en centrale steunbeer; erfgevel eveneens getypeerd door twee steunberen en asemgaten.

Ten westen, stalvleugel, thans paardenstal van 1895, naar ontwerp van Louis Verstraete (Izegem), zie linker zijpuntgevel met getrapte fries. Lijstgevel doorbroken door drie dakvensters met sierlijk windbord; getoogde muuropeningen. Bakstenen troggewelfjes tussen ijzeren I-balken; bakstenen vloer. Achter de stalvleugel klein nutsgebouwtje (nok loodrecht op de stalvleugel).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol