Eenheidsbebouwing deel van brouwerij

Beschrijving

In oorsprong deel van de mouterij van de Brouwerij Carpentier; volgens bouwplan in 1928 verbouwd tot woonhuis in opdracht van E. Carpentier. Eenheidsbebouwing van twee woonhuizen van twee en vier traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevel met parement van simili-natuursteen, gemarkeerd door driezijdig erkertje. Horizontale gevelbelijning door puilijst, doorgetrokken onderdorpels en kordons. Rechthoekige vensters - onder meer blind (graanzolder van mouterij) - geflankeerd door pilasters met summier kapiteeltje. Behouden houtwerk; bovenlicht met verticale roedeverdeling. Muurkapel.

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 25/ 1928.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol