• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Vrijstaande woning van 1937, naar ontwerp van Carlos Beyaert (Izegem); twee en drie bouwlagen onder plat dak afgewerkt door rij dakpannen. Sober bakstenen parement op plint van donkere baksteen. Onderkelderd dubbelhuis met hoger opgetrokken rechter venstertravee met afgeronde hoek. Typerend centraal balkon met buisleuning. Verdiept portaal met bordes van rode tegels; luifel waarboven halfrond bovenlicht van glasbeton en garagepoort in de rechter travee; behouden ijzerwerk. Gebruikelijke plattegrond met centrale "vestibule" en op halfronde uitbouw van de achtergevel, bordestrap die op de bovenverdieping uitkomt op het aansluitende terras.

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 65/ 1937.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol