Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Diephuis met traditionele kern uit de tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw, in neoclassicistische stijl aangepast met een lijstgevel tijdens de eerste helft van de 19de eeuw. Rijwoning van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder schilddak waarin een houten dakkapel met fronton. Aangepaste gecementeerde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen en kroonlijst met tandlijst op klossen. De muurankers met gekrulde spie en de structuur van de bedaking wijzen op de oude kern.

Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita