Art-decowinkelpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decowinkelpand

Nr. 36. In oorsprong twee verschillende woon-winkelhuizen, thans verbouwd tot één.

R., art-decowinkelpand van 1926, n.o.v. L. Verstraete (Izegem); drie trav. en twee bouwl. onder mansardedak (n // straat); twee later toegevoegde dakvensters. Typerend parement van zwarte baksteen en groen granito-bepleistering. Rechth. vensters o.m. met afgeschuinde bovenhoeken. Vernieuwde pui.

L., voormalige apotheker cf. bouwplan. Modernistisch winkelpand van drie bouwl. onder plat dak, van 1933, n.o.v. C. Beyaert (Izegem). Witbepleisterde lijstgevel met typische overkragende kroonlijst; verticale accentuering door boven de kroonlijst doorgetrokken hoekpenanten van gele baksteen. Tweede bouwl. gemarkeerd door driezijdig erkertje; vensterregister. Vernieuwd schrijnwerk. In 1998 verbouwde pui.

Referentie(s)

SAI Bouwv. 20/ 1926, 53/ 1934.
VERBEKE P., Architectuur in Izegem tijdens het interbellum, een overzicht van de belangrijkste stijlstromingen en de realisaties van de voornaamste architecten, 3 dln., onuitgegeven licentiaatsverhandeling, RUG, 1997-1998, Dl. III, z.p.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol