't Reepken

Straat Kipdorp
Locatie Kipdorp 35, Antwerpen (Antwerpen)

• Actualisatie Antwerpen (actualisaties: 05-01-2006 - 05-01-2007).

is beschermd als monument 't Reepken

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Huis 't Reepken

Beschrijving

Traditioneel diephuis zogenaamd "'t Reepken", daterend uit de 16de eeuw. Rijwoning van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gekaleide trapgevel (zeven treden) met overhoeks topstuk in bak- en zandsteenbouw, voorzien van muurankers. Verbouwde winkelpui. Aangepaste rechthoekige bovenvensters op lekdrempels. Top geleed door kordons, geopend door een drielicht met lager middenvenster, onder een luikgat, met uitspringende boven- en onderdorpels. Achteraan: verankerde gecementeerde tuitgevel op schouderstukken met rechthoekige muuropeningen, in top nog een resterende zandstenen bovendorpel.

Auteurs: Manderyck, Madeleine; Plomteux, Greet & Steyaert, Rita