Eclectische dokterswoning

Beschrijving

Halfvrijstaande eclectische dokterswoning, zie reliëf met doktersbezoek, met neo-Vlaamserenaissance-inslag, van 1914, zie cartouches. Voortuintje geplaveid met zwart-witte tegels in dambordpatroon en afgesloten door laag smeedijzeren hek versierd met dokterssymbolen en fonteintjes. Links, tuin voorzien van afsluitingsmuur met korfboogpoort. Combinatie van drie volumes van twee bouwlagen met lijstgevel op de langszijden en trapgevel op de korte zijde, uitlopend in overhoekse top of schoorsteen; pannen zadeldaken. Gele baksteenbouw verfraaid met arduin en witte natuursteen. Geaccentueerde deurtravee, zie bordestrap, markante, geblokte omlijsting van houten, beglaasde vleugeldeur met balustertjes, bekroond met rechthoekige erker. Korfbogige venster- en gevelnissen met stenen klooster- en bolkozijnen; oculi in zuidelijke trapgevel. Bewaard houtwerk.

Interieur met houten lambriseringen op de begane grond; hal met cementtegels; marmeren schouw in salon en eetkamer.

Links achter de tuinmuur boomgaard; erachter voorheen stallen, duivenhok en mestvaalt, heden garage. Rechts heden winkelpand dat deels doorloopt in het interieur van het woonhuis.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol