Bedrijfsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bedrijfsgebouw

Beschrijving

Nr. 9. Voormalig bedrijf "MAV" i.e. "Maurice Allegaert Veevoeders", naar verluidt van 1935, heden constructiebedrijf van voedermachines. Magazijn n.o.v. J. De Bruycker (Roeselare) van drie bouwl. van 1937. R.gebouw van drie trav. en drie bouwl. onder pannen zadeldak. L. hoog opgetrokken silogebouw onder plat dak, voorheen poortgebouw van twee bouwl., cf. bouwnaad. Betonskelet. Parement van gele baksteen op gecementeerde plint, witgeschilderde betonnen lateien. R.lijstgevel getypeerd door trav.nissen met afgeschuinde bovenhoeken; borstweringen in metselmozaïek, heden witgeschilderde gecementeerde vlakken. Rechth. vensters, bovenvensters met kleine roedeverdeling; poort onder veelhoekig uitgewerkte latei. Twee r.trav. heden bureaus, oorspronkelijk voorzien als woonhuis.

Erachter bedrijfsruimten onder sheddaken en gebouw onder pannen zadeldak met graanzolders. Recentere achterin gelegen loods.

Referentie(s) GAL Bouwaanvragen 1937. Vandewalle G., Lichtervelde in oude foto's, 1993, p. 143.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Tansens, Annick, Vanneste, Pol