Traditioneel hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis van Kipdorp en Markgravestraat met traditionele kern, minstens opklimmend tot de 17de eeuw. In neoclassicistische stijl aangepast tijdens de eerste helft van de 19de eeuw. Gebouw van drie bij drie traveeƫn en twee bouwlagen onder een mansardedak (nok parallel aan Kipdorp). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel en zijgevel, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, voorzien van muurankers met gekrulde spie. Registers van rechthoekige deur- en vensteropeningen, op de eerste verdieping in de voorgevel met typische smeedijzeren leuningen in empirestijl met krans- en pijlenmotief.

Bron     : De Munck-Manderyck M., Deconinck-Steyaert R. & Plomteux G. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen 3NB, Brussel - Gent.
Auteurs :  Manderyck, Madeleine, Plomteux, Greet, Steyaert, Rita