Schuur

Beschrijving

Hoeve aangeduid met T-vormige configuratie op de Ferrariskaart (1770-1778), en als "Ferme Dewulf" in de Atlas der Buurtwegen (1843) met dezelfde ligging voor woonhuis en stal. Lage losstaande bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom begrint en begraasd erf met geplaveide stoep ter hoogte van woonhuis. Ten noorden van het erf, ijzeren hek geflankeerd door lindebomen; beukenhaag aan de straatzijde.

Ten oosten, boerenhuis van heden zeven traveeën onder zadeldak op modillons (Vlaamse pannen). Verankerde rode bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint, gele baksteen voor hoekketting en omlijstingen van de getoogde muuropeningen, dichtgemetselde venster- en deuropening, respectievelijk in de vijfde en zevende travee. Vernieuwd houtwerk onder meer voor persiennes. Rechts, recentere uitbreidingen.

Ten zuiden, stal onder pannen zadeldak met overstekende dakrand, vier rechter traveeën onder hoger opgetrokken dak, talrijke bouwnaden (zie hoekketting) en aangepaste muuropeningen. Ten noorden van de stal, mestvaalt.

Ten westen, dwarsschuur onder uitkragend zadeldak (golfplaten). In rechter zijvleugel gemetseld jaartal 1852, heiligennis, uilengat en asemgaten. Schuur getypeerd door wagenhuis links waarboven laaddeur geflankeerd door plankenbeschieting, brede deuren met klinket en lange asemgaten. Ten westen en ten zuiden recentere uitbreidingen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Van de hoeve met losse bestanddelen is alleen de dwarsschuur bewaard. De overige gebouwen zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Auteurs: Jacobs, Els