• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eenheidsbebouwing vermoedelijk met parement uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Twee neoclassicistische getinte dubbelhuizen van drie en vier traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak; dakvensters. Getoogde muuropeningen met bewaard houtwerk in geriemde omlijsting met oren en siersluitsteen. Nummer 111 met art-decogeïnspireerde deur met bovenpaneel voorzien van vegetale motieven. Met schijnvoegen gecementeerde zijgevels. Rechts, lager aanpalende schuurgedeelte met poort; pannen zadeldak (Vlaamse pannen).

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol

Aanvullende informatie

Van het ensemble (nummers 111-113) is de rechterwoning met aanpalend schuurgedeelte (nummer 113) vervangen door nieuwbouw.

• Informatie meegedeeld door IOED Radar (30 december 2022).