Beschrijving

Eertijds omwalde hoeve aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (1843) met grosso modo dezelfde opstelling en deels bewaarde omwalling. Losse, lage bakstenen gebouw onder pannen zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom een begrint erf. Ten zuiden, ijzeren hek waarnaast Mariakapel beschaduwd door lindeboom; ten oosten van het woonhuis, tuintje; ten westen van het woonhuis, serres; ten noorden van de stal, mestvaalt en huisweide.

Ten westen van het erf, boerenhuis heden met erfgevel van zeven traveeën op grijsgeschilderde plint; vernieuwd parement uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw geleed door lisenen en spaarvelden onder uitgelengd druipmotief. Getoogde muuropeningen. In de deels verankerde achtergevel onder meer één opkamertravee voorzien van kozijnvenster met diefijzers boven het getraliede keldergat; bakoven in de vernieuwde (?) linker travee, zie bouwnaad.

Ten noorden, schuur met aardappelkelder en wagenhuis, naar verluidt circa 1952-53 ter vervanging van schuur met plankenbeschieting, zie bouwnaden. Ten oosten stal van 1877, zie jaarsteen in zuidelijke zijgevel met typerend rondbogig bovenvenster met bewaard houtwerk. Erfgevel getypeerd door centrale laaddeur en drie kelderluiken.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol