Modernistische villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistische villa

Beschrijving

Modernistische villa met omgevende tuin naar ontwerp van Charles Laloo van 1932 in opdracht van dhr. L. Ghekiere-Dubaere. Woning van twee bouwlagen onder plat dak op nagenoeg vierkantig grondplan. Gevels bekleed met groene granito; markante afwerking van de zijgevel aan de noordkant: uitspringende muurpartij met rood-zwart gestreepte granito overgaand in omlopende luifel boven het balkon met buisleuning en afgerond uiteinde aan voorgevelzijde. Oorspronkelijk smallere vensters, circa 1980 vervangen door grote exemplaren.

Interieur met ruime hal en behouden modernistische trap met kwart, houten leuning oorspronkelijk rood/geel/blauw geschilderd, heden wit.

• Bouwplan eigenaar.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol