"D'oude hoeve 1778"

Gemeente Izegem
Locatie Doelstraat 2, Izegem (West-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole Izegem (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Izegem (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 20-09-2001).

Beschrijving

Nr. 2. Z.g. "d'oude hoeve 1778" vlg. smeedijzeren naambord, naar jaartal in een afgebroken schuur. Aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) met U-vormige opstelling en de Atlas der Buurtwegen (1843) met gr.m. zelfde opstelling als heden voor volume van woonhuis en schuur.

Losse, lage bakstenen XIX-bestanddelen onder pannen zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom een begrint erf. Erftoegang ten W. via korte landweg.

Ten O., sterk verbouwd, witgeschilderd boerenhuis van acht trav. (n // straat). Ten N., kleine stalling (n boerenhuis), overgroeid door klimop. Getoogde deuren en rondbogige laadluiken in de geveltoppen. Ten W., volledig ingebouwde dwarsschuur (n // boerenhuis) met in de l.zijgevel lichtgleuven. Ten Z.W., van het erf verwijderd en aan de straat gelegen, cichorei-ast van twee bouwl. (n // straat). Getoogde en rechth. muuropeningen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline & Vanneste, Pol