"D'oude hoeve 1778"

Beschrijving

Nr. 2. Z.g. "d'oude hoeve 1778" vlg. smeedijzeren naambord, naar jaartal in een afgebroken schuur. Aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) met U-vormige opstelling en de Atlas der Buurtwegen (1843) met gr.m. zelfde opstelling als heden voor volume van woonhuis en schuur.

Losse, lage bakstenen XIX-bestanddelen onder pannen zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom een begrint erf. Erftoegang ten W. via korte landweg.

Ten O., sterk verbouwd, witgeschilderd boerenhuis van acht trav. (n // straat). Ten N., kleine stalling (n boerenhuis), overgroeid door klimop. Getoogde deuren en rondbogige laadluiken in de geveltoppen. Ten W., volledig ingebouwde dwarsschuur (n // boerenhuis) met in de l.zijgevel lichtgleuven. Ten Z.W., van het erf verwijderd en aan de straat gelegen, cichorei-ast van twee bouwl. (n // straat). Getoogde en rechth. muuropeningen.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol