Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Deels vrijstaande villa, van 1934, gebouwd in opdracht van industrieel M. Vanden Avenne, naar ontwerp van Joseph De Bruycker (Roeselare). Vierkant bakstenen volume van twee bouwlagen onder schilddak. Licht vooruitspringende linker travee met afgeronde hoek; centraal balkon. In de hoektravee geven de verticale vensters en de halfronde bow window de trappenhal aan. Linker zijgevel gemarkeerd door afgeronde erker; behouden houtwerk; groengeschilderde rolluiken.

Ten oosten, behouden magazijn met silos van 1935 naar ontwerp van Joseph de Bruycker (Roeselare), geïntegreerd in nieuwe silo's (zie nummer 12-14). Betonskelet met buitenwanden van baksteen, deels gecementeerd.

• Stedelijk Archief Izegem, Bouwvergunningen 55/ 1934.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol