erfgoedobject

Café en beenhouwerij

bouwkundig element
ID
51857
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/51857

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café en beenhouwerij
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Behouden interbellumgebouw, volgens de bouwvergunning gebouwd als café en beenhouwerij in 1934 door aannemer Van der Bruggen voor bouwheer Van Bellem. Hoekpand met de Guldensporenstraat met twee bouwlagen en één en twee traveeën en typische afgeschuinde en hoger opgetrokken hoektravee, op de bovenverdieping gemarkeerd door een driezijdige erker onder leien dakje; op de borstwering voorzien van een nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Kleurrijke gevels opgetrokken uit lichte baksteen met verwerking van constrasterende gepleisterde witgeschilderde banden en vensterlateien op een hardstenen plint. Brede winkelramen met behouden roedeverdeling in de bovenlichten.

  • Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Café en beenhouwerij [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/51857 (Geraadpleegd op 25-02-2021)