Café en beenhouwerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café en beenhouwerij

Beschrijving

Behouden interbellumgebouw, volgens de bouwvergunning gebouwd als café en beenhouwerij in 1934 door aannemer Van der Bruggen voor bouwheer Van Bellem. Hoekpand met de Guldensporenstraat met twee bouwlagen en één en twee traveeën en typische afgeschuinde en hoger opgetrokken hoektravee, op de bovenverdieping gemarkeerd door een driezijdige erker onder leien dakje; op de borstwering voorzien van een nis met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Kleurrijke gevels opgetrokken uit lichte baksteen met verwerking van constrasterende gepleisterde witgeschilderde banden en vensterlateien op een hardstenen plint. Brede winkelramen met behouden roedeverdeling in de bovenlichten.

• Eeklo, Stadsarchief, Bouwvergunningen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen