Directeurswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Directeurswoning

Beschrijving

Voormalige woning Willems-Kaisergrüber, opgericht in 1861, in de jaren 1920 aangekocht samen met de grote tuin door de zusters van Liefde als directeurswoning van Ten Doorn. Vrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Gepleisterde en geschilderde gevels op een bruingeschilderde plint, horizontaal gemarkeerd door kordonlijsten en een eenvoudig hoofdgestel met gelede architraaf, en spiegels op de fries. Rechthoekige vensters met nieuw schrijnwerk. Rechthoekige deur in vlakke, thans bruingeschilderde omlijsting, onder rechte kroonlijst. Haast blinde, verankerde zijgevel en eenvoudige achtergevels met rechthoekige vensters op dorpels.

• CLAEYS R. , persoonlijke notities

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen