erfgoedobject

Hoekhuis met winkel

bouwkundig element
ID
51866
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/51866

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis met winkel
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Hoekpand met de Patersstraat, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1912. Kleurrijk bakstenen winkelpand van twee en vier traveeën met typische afgeschuinde hoektravee en twee bouwlagen onder zadeldak met houten dakkapel op de hoektravee. Parement van oranjerode baksteen op een plint van gesinterde baksteen en banden met geometrische motieven en ontlastingsbogen in gele baksteen. Getoogde deur en vensters, op de begane grond aan de Zuidmoerstraat brede uitstalramen met bewaard, thans groengeschilderd houtwerk, aan de Patersstraat met één groot winkelraam met centrale deur onder I-latei met rozetjes en eveneens behouden schrijnwerk. Bovenvensters met nieuw schrijnwerk.


Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekhuis met winkel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/51866 (Geraadpleegd op 24-02-2021)