Traditioneel diephuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis oorspronkelijk met trapgevel, dat opklimt tot de 17de eeuw. De geveltop, oorspronkelijk met vijf treden, topstuk, rondboogvenster en rechthoekig luik, werd in 1885 vervangen door een bijkomende verdieping. Opdrachtgever was de weduwe Heuvelmans, aannemer Louis Peeters-Gowie. Deze laatste was in Antwerpen actief van midden jaren 1870 tot de Eerste Wereldoorlog. De huidige terugwijkende dakverdieping dateert uit 2005.

Rijwoning van twee traveeën en vier bouwlagen. Gecementeerde lijstgevel voorzien van muurankers met gekrulde spie en T-vormig. Aangepaste rechthoekige bovenvensters in vlakke omlijsting op hardstenen lekdrempel. Oorspronkelijk klassiek hoofdgestel; verbouwde pui.