Beschrijving

Rij lage dorpswoningen, voorheen onder meer met winkel- en caféfunctie, nummer 58, zogenaamd "café Stadhuis" en nummer 60 "café Wellust" op de spiegels onder de kroonlijst. Huisjes met drie traveeën onder pannen zadel- en mansardedaken, laatstgenoemde met dakvensters, met kern uit eind 19de eeuw, volgens het kadasterarchief in zijn huidige vorm daterend van 1902 en ingericht als cafés in bezit van de Brugse brouwer Van Neste. Gecementeerde en witgeschilderde parementen met rechthoekige muuropeningen, nummer 56 met brede vensters en deur onder I-latei met rozetjes, onder getoogde ontlastingsbogen met diamantkoppen en geprofileerde waterlijst. Bewaard schrijnwerk met gekleurd glas in de bovenlichten. Nummer 58-62 met rechthoekige deuren en vensters met bewaarde duimen van vroegere luiken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Van het ensemble (nummers 56-62) bleef alleen nummer 56 bewaard. Nummer 58, "café Stadhuis", nummer 60 "café Wellust" en nummer 62 werden gesloopt.

• Informatie verkregen van de gemeente (13 september 2013).
Auteurs: Jacobs, Els