• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Nr. 9. Kleurrijke art-decogetinte woning van 1936, n.o.v. A. Spriet (Izegem). Onderkelderd enkelhuis van één brede venstertrav. en één smalle deurtrav.; drie bouwl. onder plat dak; overkragende kroonlijst. Bakstenen lijstgevel op arduinen sokkel met getraliede keldervensters; verzorgd metselwerk: strekse verbanden voor borstwering en afgeronde, gele penanten op de begane grond. Eveneens geel parement voor de rechth. erker met aansluitend balkon met buisleuning. Rechth. muuropeningen met bewaard houtwerk.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline, Vanneste, Pol