Twee traditionele diephuizen

Beschrijving

Twee traditionele diephuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, afgesnuit op nummer 27, opklimmend tot de 17de eeuw. Bepleisterde en beschilderde opstanden, nummer 27 aangepast tot lijstgevel tijdens de eerste helft van de 19de eeuw, nummer 29 met bewaarde tuitvormige geveltop door middel van muurankers gedateerd 1681. Vermoedelijk bak- en zandsteenbouw met smeedijzeren muurankers, onder meer met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige vensters met kwartholle dagkanten en smalle penanten, op kordonvormende lekdrempels. Nummer 27 met dakkapel onder een driehoekig pseudo-fronton. Nummer 29 met topvenster onder een latei op consooltjes, hogerop een luik en balkgat; verankerde gecementeerde puntgevel met rechthoekige muuropeningen als achtergevel. Verbouwde puien.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine