Burgerwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Voormalige woning van gemeentesecretaris Jansen. Vrijstaande burgerwoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder vooraan afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, kunstleien), uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

Verankerde baksteenbouw met lijstgevel op arduinen plint; steekbogige vensters met sluitsteen op arduinen lekdrempels, doorgetrokken op de tweede bouwlaag; dito deur. Panelenfries en aflijnende houten kroonlijst op klossen, tandlijst en bladwerkconsoles. Op het moment van de inventarisatie (voorjaar 2001) werden de oorspronkelijke knipvoeg en baksteenbeschildering opnieuw aangebracht. Achtergevel gemarkeerd door schoorsteenaanzetten en rondbogige muuropeningen in de top.