Burgerwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

Halfvrijstaand burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mank zadeldak (nok parallel aan straat, mechanische pannen), in kern mogelijk opklimmend tot eind 18de eeuw, zie aandaken en haaks aanbouwsel tegen de achtergevel met vlechtingen.

Met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde voorgevel met dubbelhuisopstand, ten dele aangepaste begane grond en bewaarde pui rechts. Eenvoudige rechthoekige muuropeningen op de bovenverdieping en aflijnende houten kroonlijst.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde