Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Gelegen op de hoek met Hoolsterberg. Langgestrekte hoeve met een met gras begroeid voortuintje, gedateerd 1931, zie ingangsrisaliet. Op het kadaster ingetekend in 1932 op een voorheen onbebouwd perceel.

Neotraditioneel getinte baksteenbouw van drie + zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Horizontaliserend effect door het gebruik van beschilderde muurbanden. Woning met geaccentueerd ingangsrisaliet als hoger oplopende tuitgevel met rondboogdeurtje, geschilderd paneel met jaartal 1931 en rechthoekig venster in top; voorts kruiskozijnen met beschilderde stijlen.

Bedrijfsgedeelte met rechthoekige muuropeningen. Zijtuitgevels met aandaken en schouderstukken.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Balen, schetsen 1932/57.