• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Voormalige woning Willekens-Van Dingenen. Opvallend hoekpand, bestaande uit twee met elkaar verbonden diephuizen; het afgeschuinde verbindingsgedeelte zorgt trouwens voor een opmerkelijk volumespel.

Baksteenbouw van twee of één bouwlagen onder gecombineerde zadel- en platte daken (nok loodrecht op en parallel aan de straat, kunstleien), uit het begin van de 20ste eeuw, linkerdeel ingetekend op het kadaster in 1906, rechterdeel in 1900. Links pand als enkelhuis onder overkragend, afgewolfd zadeldak op houten schoorstukken. Karakteristieke, gecementeerde muurbanden en dito omlijstingen met vegetale motieven. Overwegend getoogde muuropeningen en aflijnende houten kroonlijst op modillons. Rechts pand volgens oude prentkaarten voorheen winkeltje.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Balen, schetsen 1900/4, 1906/15.
  • WOUTERS V., Balen in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1986, nummer 39.