Burgerwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerwoning

Beschrijving

19de-eeuws rijhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien), met dakkapellen onder gebroken kroonlijst in de zijdelingse dakschilden.

Vormt qua geveluitzicht heden een eenheid met de nummers 19-21 en 25-27 van circa 1939. Lijstgevel met dubbelhuisopstand en in de jaren 1930 vernieuwd parement van gele baksteen. Eenvoudige rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en dito deur in arduinen entablementomlijsting. Arduinen puilijst en omlopende kroonlijst, aan de voorgevel op tandlijst en modillons.