Hoekhuis met winkel Delsupehe

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Gustaaf Woutersstraat. Voorheen winkelhuis zogenaamd Delsupehe, naar verluidt van circa 1903; vrij monumentaal hoekpand, opgetrokken uit baksteen, negen onregelmatige traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien).

Lijstgevel op arduinen plint met getrapt risaliet links (vij treden + overhoeks topstuk) en deurvenster met balkon in de derde travee; voorts typisch decoratieve verwerking van kleurige baksteen voor muurbanden, rollagen en fries. Segmentbogige muuropeningen op doorgetrokken lekdrempels die het geheel samen met de puilijst een horizontaal accent verlenen. Bewaard houtwerk beneden, op de verdieping vervangen door aluminium. Rechts aangepaste begane grond.

• WOUTERS V., Balen in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1986, nummer 26.