• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve, woonhuis ten noorden en schuur ten zuiden op erf, volgens kadastergegevens opgericht in 1859; in 1875 uitbreiding van het woonhuis met achterbouw, die inmiddels gesloopt is, in 1883 bouw van een ruime open (schaap)stal; in 1889 bouw van bedrijfsgebouw ten westen. Aan de straat afgesloten door meidoornhaag. Erftoegang tussen vernieuwde bakstenen pijlers. Gekasseide opritten.

Ten noordoosten op erf, boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (zwarte pannen) met dakruitertje. Witgeschilderde verankerde gevels op gepikte plint. Rechthoekige vensters op arduinen dorpels met vernieuwde T-ramen en groen-witte luiken. Centraal geplaatste rechthoekige deur. Gevelbeëindiging met gepleisterde muurband en gootlijst op klossen. Achteraan tegen linker zijgevel, ijzeren armpomp. Naar verluidt binnenshuis aangepast.

Ten zuiden, aan de straat gelegen schuur, samen met het huis daterend van 1859. Witgeschilderde baksteenbouw op gepikte plint met groene staldeuren. Geprofileerde daklijst. Twee dakkapellen in het voorste dakschild. Rondboogvormige zolderluiken in zijgeveltoppen.

Ten oosten naast het woonhuis, ruime open (schaaps)stal van tien traveeën onder twee parallelle zadeldaken (pannen). Witgeschilderde baksteenbouw op gepikte plint. Geveltoppen met houten beplanking.

Ten westen, eenvoudig bedrijfsgebouw van vijf traveeën onder zadeldak (pannen). Witgeschilderde erfgevel op gepikte plint, slechts doorbroken door een rechthoekige inrijpoort. Aan de achtergevel doorgetrokken dakschild op houten palen als afdak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen